Tariflere harfi harfine uymayı sevmeyen ben yine bi değişiklik yapıp çikolatalı kukinin hamuruna bide kakao ekleyip kapkara bişey çıkarttım ortaya..Yaptığım şeylerde benim değiştirdiğim ya da bana özgü bişey olsun isterim hep..Hatta uzun seneler kitaptaki o tariflere bakıp kurabiye yapmak istemediğimden çokk tepsi kurabiyeyi feda ettiğimi iyi hatırlıyorum..:)Ama benim için daha heyecanlı oluyo sanırım..Ne çıkacağını bilmeden sadece istediğimi yapmak ..Ama artık işin ciddiyetinin farkındayım..Desperate Hausewiwes 'da Bree'nin yaptığı keklerin tariflerini saklaması gibi iyi tarifler iyi pasta yapmak için temel yapıtaşı..Farkındayım..;)
Kukilerin tarifini portakal ağacı'ndan aldım.Nette kısa bir araştırma yaptıktan sonra fotoğraftaki güzel kurabiyeleri görünce tamam dedim bu tarifi deniyorum.. Tabi ufak tefek değişiklikle..Hamura kakao ekleyip,espresso koymadım.Esmer şeker yerinede beyaz şeker kullandım.
Damla çikolatalı kurabiyeler
Malzemeler:
1/2 su bardağı tereyağı (125gr)
1 su bardağı kahverengi şeker
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
2 tatlı kaşığı vanilya esansı (ben 1 paket vanilin kullandım)
1+3/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 çorba kaşığı kakao
1/2 tatlı kaşığı tuz
isterseniz 1+1/2 tatlı kaşığı espresso (toz)
1 su bardağı bitter damla çikolata
not: su bardağı normalden büyük olmalı
1/2 tatlı kaşığı tuz
isterseniz 1+1/2 tatlı kaşığı espresso (toz)
1 su bardağı bitter damla çikolata
not: su bardağı normalden büyük olmalı
Yapımı:
Fırını 150C'ye ısıttım.İlk tereyağını ve şekerleri krema kıvamına gelene kadar karıştırdım.Esmer şeker yerine biliğimiz beyaz şekerle kullandım.
Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip 30 saniye daha karıştırdım.
Başka bir kapta unu, kabartma tozunu, tuzu ve kakaoyu karıştırıp bunu diğer malzemelere ekleyip düşük hızda yaklaşık 15 saniye karıştırdım. Tarifteki espressoyu birdahaki sefere deneyeceğim sanırım..
En sonunda da damla çikolataları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırıp top haline getirerek oklavayla yaklaşık 2 cm kalınlığında açtım.Genelde yuvarlak olan kurabiyeleri dikdörtgen kalıpla şekillendirip tepsiye koydum.Yağ yerine yağlı kağıt kullandım .Kesinlikle daha kullanışlı.
Tarifte pişirme süresi 20-25 dk. demesine rağmen mis gibi kokuları alıp biraz daha kısa süre sonra kukileri fırından aldım.10 dakika sonra içi yumusak dışı kıtır kıtır kurabiyelerimizi çayın yanında afiyetle yedikk..;)
Tadı da acaba göründüğü gibi harikamı..
YanıtlaSilÇok merak ettim gece gece..
:)
Saati biraz kaçırdık gibi ama kıtır kıtır akşam çayıyla güzel geldi...;)
YanıtlaSil:)
YanıtlaSilŞans olsa kız olurdum da yapardım böyle şeyler şimdi bu saatte kendi kendime:)
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELERİNE SAĞLIK :)
YanıtlaSilGüneşcimm canım çok sağol..:)süsleyip püslüyoruz güsel görünsün diye bide..
YanıtlaSilİşte tam ben ! hiçbir tarifi birebir uygulayamıyorum :)
YanıtlaSilkukier harika görünüyor.Bu saatte bünyeye zarar bunlara bakmak bile .ellerine sağlık arkadaşım.
sevgiler
Dimi ama..!!Kendinden bişey ekliceksinki farklı olsunn:)Zehracım sağol..Kara kukiler bitti bile..şimdi sıra yenilerinde...;)tatlı günler..
YanıtlaSil