İlk royal icing'li kurabiye denememiz..




Özgeyle netten butik pastacılıkla ilgilenen arkadaşların bloglarına ve sayfalarına o kadar çok baktık ve yaptıklarını takip ettikki en sonunda hadi dedik bizde deneyelim şunu..ee tabii malzememiz yok ...Hadi dedik gidelim bi bornova merkeze buluruz bişeyler..:)küçükpark civarı baya bir aktar bulduk..Her birinden bi malzeme çıktı..Glikoz ve gliserini bir aktardan gıda boyalarını başka bir aktardan alıp eller dolu geldik eve.Pastacının blogundan aldığımız kurabiye tarifiyle bol nişastalı tadı süper bir kurabiye yaptık ..
Malzemeler:
1 yumurta(oda ısısında)
150 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 paket vanilya
Buğday nişastası(hamuru toparlamak için)
Royal İcing için:
250 gr pudra şekeri
1 yumurta akı
3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
Tüm malzemeleri kaba alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar buğday nişastası ilave ederek yoğurduk.Biz nerdeyse 1 su bardağı nişasta koyduk.Hamuru biraz dinlendirdikten sonra nişasta serpilmiş masada 2cm kalınlığında açtık.Kalıplarla şekiller çıkarıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdik.180 C'lik fırında 15-20 dakika pişirdikten sonra mis kokulu kurabiyelermiz hazır..










Kurabiyeler soğuyuncada bilinen tarifle ilk royal icing denemesi..Bizimki biraz kıvamlı olmuş sanırım ama boyalarla karıştırınca güzel renkler çıktı ortaya..Ve kurabiyeleri aldık önümüzee..:)işte asıl zevkli kısmı bu kesinlikle.Doğaçlama boyaları birbiriyle karıştırıp desenler çıkararak saatler sonra bişeyler çıkardık ortaya.:))Tabi saat gece 3 olmuş bilee..!İşte bizim ciciler ..:)Kesinlikle devamı gelecekk...

4 yorum:

  1. Blog Dünyasina hosgeldiniz öncelikle,hazirladiklariniz simdiden harika görünüyor eminim iki kardes daha nice güzellikler sunacaksiniz bizlere elinize ve emeginize saglik... sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler..:)Şimdiden güzel şeyler yaratmak için sabırsızlanıyoruz..

    YanıtlaSil
  3. merhabalar
    hoşgeldiniz aramıza özge ve gamze ilk denemeye rağmen süper bir kurabiye çıkarmışsınız ellerinize ve emeğinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Ayşegül hanım:)Gerçekten severek yapınca güzel şeyler çıkıyor sanırım..Umarım hepbirlikte böyle tatlı şeyler yaparız hep..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin